Megjelenítés módja:
 
Előző 1 982 1 2 ... 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Angol almatorta

Angol almatortaHozzávalók (8 személyre)

a tésztához: 2 dl (kb. 13 dkg) finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet)
6,5 dkg margarin
csipetnyi só
kb. 0,25 dl víz
a töltelékhez: 1 kg alma
1 citrom leve
4-5 ev?kanál barna cukor
fél mokkáskanál ?rölt szegf?szeg

      A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk és annyi vízzel, hogy félkemény tésztát kapjunk, összegyúrjuk. H?t?szekrénybe tesszük és fél órán át pihentetjük. Közben az almát megmossuk, meghámozzuk, félbehasítjuk, magházát kimetsszük, húsát nagyobb kockákra vágjuk. Citromlevet csöpögtetünk rá, nehogy megbarnuljon, és a cukorral meg a szegf?szeggel összekeverjük. Egy kerek, 20 centi átmér?j?, 10 centi magas t?zálló tálba halmozzuk. A tésztát kinyújtjuk és az almára terítjük, de nem nyomkodjuk rá. El?melegített süt?ben nagy lánggal (225 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 30-35 percig sütjük. A süteményt kanállal szedjük a tányérra. Olyan mintha almapürét kínálnánk egy kis tésztával beborítva. Langyosan, hidegen egyaránt finom.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 353 kcal / 1463 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY