Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1224 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Narancstortácskák mikro módra

Hozzávalók (12 darabhoz)

12 dkg friss vaj
1 narancs frissen reszelt héja
18 dkg kristálycukor
2 tojás o 17 dkg liszt
1 zacskó éleszt?por o só
1,2 dl zsíros tej
a mázhoz:
1 nagy, lédús narancs
10 dkg porcukor
a tetejére:
12 kiskanál narancsdzsem
vagy 5 dkg kandírozott
narancshéj
a formák kikenéséhez:
vaj

      Ennek a süteménynek az elkészítéséhez szükségünk lesz 12 darab - mikrohullámú készülékben használható - tálkára vagy csészére. Ezeket vajjal vékonyan kikenjük, és méretre szabott süt?papírral kibéleljük úgy, hogy a papír oldalt túlérjen a tálkák szélén. A vajat apró darabokra vágjuk, tálba szórjuk és mikrohullámon 500 wattal kb. 1 perc alatt kissé megpuhítjuk. (Ne olvasszuk meg!) A megmosott, leszárogatott narancs héját lereszeljük, a vajba dobjuk, és habosra keverjük. Folyamatosan tovább kevergetve, kanalanként hozzáadjuk az összes kristálycukrot, majd egyenként a két tojást is simára dolgozzuk benne. A lisztet süt?papírra szórjuk, az éleszt?porral és egy csipet sóval elkeverjük. Felváltva, apránként adagolva az éleszt?s lisztet és a tejet is a tojásos-cukros vajba keverjük. A masszát a kibélelt formákba töltjük úgy, hogy az kb. a formák feléig érjen. Hat darabot körbe (a kör közepét hagyjuk szabadon) a mikrohullámú készülékbe rakunk, és 650-700 wattal 4 percig sütjük. Kivesszük, és a maradék 6 formát hasonlóképpen elhelyezve a második adagot is 4 percig sütjük. A tésztácskákat a formában hagyjuk kih?lni, majd tálra borítjuk, és a süt?papírt lehúzzuk róluk. Közben a narancs levét kipréseljük, és lesz?rjük. A porcukrot tálba szórjuk és folyamatosan kevergetve annyi narancslevet öntünk hozzá, hogy méz s?r?ség? mázat kapjunk. Addig keverjük, amíg csillogó, sima lesz. A mázat kanállal a tortácskák tetejére kenjük úgy, hogy kissé az oldalukon is lefolyjon. Ha a máz megkötött, tetejüket kandírozott narancshéjjal vagy1-1 kiskanál narancsdzsemmel díszítjük.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 294 kcal / 1230 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Zalai tramini `01.

Jótanács: o Az élvezetet fokozhatjuk úgy, hogy miel?tt a mázzal megkennénk, a tortácskákat kettévágjuk, és valamilyen pikáns lekvárral (nem muszáj narancslekvárnak lennie) vékonyan megkenjük, és a tésztakorongokat ismét egymásra illesztjük. Kínálhatjuk narancsfagylalttal vagy narancsdarabokkal kevert vaníliafagylalttal is..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY