Megjelenítés módja:
 
Előző 1 559 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Bácskai burgonyagombóc-leves

Hozzávalók

a gombóchoz:
30 dkg burgonya

15 dkg liszt
3 tojás
5 dkg zsír
?rölt bors
reszelt szerecsendió
a leveshez:
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy vöröshagyma
1 ev?kanál pirospaprika
20 dkg sárgarépa
1 csomó leveszöldség
20 dkg füstölt kolbász
1 csokor petrezselyem
1 kiskanál Vegeta
?rölt bors és reszelt
szerecsendió
o 3 gerezd fokhagyma

      El?készítése: a burgonyát meghámozom, és nagyon kevés sós vízben puhára f?zöm. A f?tt burgonyát áttöröm, majd liszttel, tojással, zsírral, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval jól összekeverem, és megvizezett tenyérrel gombócokat gömbölyítek bel?le. Közben a kockára vágott füstölt szalonna zsírját kisütöm, a pörcöt benne hagyom, majd a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítom rajta. A pirospaprikával meghintem, és 1 deci vízzel felengedem. Jól összeforralom. Elkészítése: a megtisztított zöldségeket kockákra vágom, és a paprikás lében puhára párolom. Külön 1 liter vízben felforralom a karikákra vágott kolbászt, majd beleöntöm a párolt zöldséget. Vegetával, borssal, szerecsendió-reszelékkel meg a zúzott fokhagymával ízesítem, és a gombócokat belef?zöm. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel meghintem.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 602 kcal / 2528 kJ.
Italajánlat: száraz siller Villányi kékfrankos siller `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY