Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1011 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Cseh fánk ahogy Treszka nagymamám sütötte

Hozzávalók (25 darabhoz)

2 dkg friss éleszt?
2 púpozott ev?kanál cukor
45 dkg finomliszt o 4,5 dl tej
3 tojás o csipetnyi só
1 citrom reszelt héja
3 dkg vaj
a sütéshez:
kevés olaj
a töltéshez:
25 dkg tömbben kapható
gyümölcsíz vagy szikkadt,
vágható házidzsem,
esetleg aszalt gyümölcs

      Az éleszt?t a cukorral és 1 ev?kanál liszttel kb. 1 deci langyos tejben fölfuttatjuk. Mély tálban a maradék lisztet a tojások sárgájával, a sóval, a reszelt citromhéjjal meg a maradék langyos tejjel simára dolgozzuk. Ezután a fölfuttatott éleszt?t és az olvasztott vajat is belekeverjük. Néhány percig pihentetjük, közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és mindkett?t a s?r? "palacsintatésztába" forgatjuk. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük. Közben a gyümölcsízt vagy az aszalt gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, és közvetlenül sütés el?tt a megkelt tésztába forgatjuk. Egy talkedli- (tükörtojás-) süt?t olajjal kikenünk, és a tésztából 1-1 b? ev?kanálnyit a mélyedésekbe teszünk. Kb. 1,5 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük. Porcukorral meghintve, azon forrón tálaljuk.


Elkészítési id?: 40 perc + kelesztés.
Egy adag: 335 kcal / 1400 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji hárslevel? 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY