Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1203 1 2 ... 1250 1500 1631  Utolsó


Mini berlini fánk

Hozzávalók (60 darabhoz)

1 kg finomliszt
5,5 dkg friss éleszt?
14 dkg cukor
4 dl tej
2 tojás
4 tojás sárgája
16 dkg vaj
2 kiskanál frissen
reszelt citromhéj
csipetnyi só
a tészta nyújtásához:
liszt
a sütéshez:
b? olaj
a töltelékhez:
30 dkg meggydzsem
a tetejére:
porcukor

      A tészta elkészítése: a kovászhoz 20 deka lisztet tálba szórunk, és kis mélyedést nyomunk a tetejébe. 1 deci tejet 1 ev?kanál cukorral meglangyosítunk, az éleszt?t kisebb tálba morzsoljuk, a cukros tejet ráöntjük, elkeverjük, majd a liszttel összedolgozzuk. Tetejét egy kevés liszttel megszórjuk, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük. Másik tálban a maradék lisztet a többi cukorral, az egész tojásokkal, a tojások sárgájával az elmorzsolt vajjal, a reszelt citromhéjjal és a sóval összekeverjük. A maradék langyos tejet beleöntjük. A kovászt apránként hozzáadjuk, és lassú mozdulatokkal sima tésztává dolgozzuk. Tetejére egy kevés lisztet hintünk, letakarjuk, és meleg helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük. A tésztát belisztezett deszkára borítjuk, és 4, egyenként 3-4 centi átmér?j?, kb. 50 centi hosszú rúddá sodorjuk. Konyharuhával lefedjük, és 6-8 percig újból pihenni hagyjuk. Minden tésztarudat 15 egyenl? részre vágunk. A tésztadarabkákat tenyerünkkel egyenként kissé összenyomjuk, majd golyókat formálunk bel?lük. Kend?vel újból letakarjuk, és megint 10 perc pihentetés következik. Magas falú serpeny?ben vagy lábasban az olajat megforrósítjuk (tésztapróbával ellen?rizzük a h?mérsékletét), és a fánkgolyókat kis adagokban oldalanként kb. 2 perc alatt szép pirosra sütjük. A meggydzsemet simára keverjük. Habzsákba töltjük, és csövét a repedések mentén óvatosan a tészta ropogós falához nyomva a dzsemet kis adagokban a fánkok belsejébe töltjük. Ha mindegyiket megtöltöttük, tetejüket porcukorral meghintjük, és azonnal kínáljuk.


Elkészítési id?: kb. 2 óra.
Egy adag: 130 kcal / 544 kJ.
Italajánlat: félédes rozé pezsg?.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY