Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1610 1 2 ... 1631  Utolsó


Feles avagy cukorszegény narancsdzsem

Hozzávalók

1 kg narancs
6 dl 100%-os cukormentes almalé
1 kg bef?z?cukor

      A narancsokat megmossuk, héjastól vékonyra felszeleteljük, és kimagozzuk. A magokat egy tülldarabkába kötözzük, és a naranccsal együtt bef?z?lábasba tesszük. Az almalével leöntjük, és kis lángon kevergetve 30-40 percig f?zzük. Akkor jó, ha a narancshéjba könnyen beleszúrható a villa hegye, és a f?zet jól bes?r?södik. Ekkor a cukrot beleszórjuk, és továbbra is kis lángon addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ez kb. 5 perc. Ezután er?s t?zön 4 percen át forraljuk. Végül a magos batyut kidobjuk bel?le, és a dzsemet 15 percig h?lni hagyjuk. Fert?tlenített üvegekbe töltjük. Száraz, hideg helyen 3 hónapig gond nélkül eláll, felbontás után azonban h?t?szekrényben tároljuk.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY