Megjelenítés módja:
 
Előző 1 260 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1631  Utolsó


Márton Lúdja - boros libapecsenye

Hozzávalók

(4 személyre:)
1 db libamell,
2 db comb,
5 dkg gomba,
2-3 db sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma,
5 dl. Szt. Márton bora,
3 ev?kanál olaj,
2 ev?kanál liszt,
rozmaring, fokhagyma, só, feketebors

      A libadarabokat megsózzuk, borsozzuk, és hirtelen, forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Ezután megtisztítjuk és felszeleteljük a gombát, apróra vágjuk a hagymát, és karikákra vágjuk a sárgarépát. Mindezeket forró olajban enyhén megpirítjuk, lisztel megszórjuk, sóval, borsal, fokhagymával, rozmaringgal ízesítjük, majd hozzáadjuk a bort és a mártást ráöntjük a megpirított libahúsra. Kezdetben er?s lángon, majd kés?bb lassú tüzön lefedve addig pároljuk, amig a liba puha lesz. Ekkor a libahúst elhelyezzük a süt?edénybe, és melegen tartjuk. A levét leöntjük, a gombát, hagymát szitán áttörjük és a sürítményt a lével együtt mégegyszer felforraljuk. Az így nyert mártást ráöntjük a libahúsra. Végül el?melegített süt?ben kb. 15 percig sütjük. Bármilyen körítés illik hozzá, kivéve a tésztaféle.



Italajánlat: Szent Márton bora - Villányi kékoportó.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség

©2019 4WAY